בעבר משרות היום מתפרסמות בעיקר במדור דרושים של העיתונים השונים. היום כבר אנשים רבים אינם מנויים לעיתונים ושיטות הגיוס השתנו. היום כדי לגייס עובדים, פועלות חברות ההשמה וגם החברות המגייסות את העובדים בעצמן באופן דיגיטלי או מפה לאוזן. אז אילו שיטות גיוס עובדים בעידן הדיגיטלי מיושמות היום?
פרסום ברשתות החברתיות
ניתן למצוא ברחבי הרשתות החברתיות כאשר בישראל מדובר בעיקר בלינקדין או פייסבוק, קבוצות רבות אשר עיקר עיסוקן הינו בעזרה במציאת עבודות שונות. קבוצות אלו שייכות לא פעם לחברות השמה או שפועלים בהן אנשי השמה וגם מפרסמים פרטיים על מנת למצוא עובדים. כמו כן במידה וחברתכם עוסקת גם בגיוס עובדים בשיטת חבר מביא חבר, סביר להניח שעובדי החברה ייעזרו במקור גיוס זה על מנת לגייס עובדים כך שניתן יהיה למצוא את הפרסומים גם בפרופילים הפרטיים שלהם. אחד מהחסרונות העיקריים שבגיוס עובדים ברשתות החברתיות הינו שהפרסום לא עומד יציב במקומו ופעמים רבות נאבד בין הפרסומים הרבים.
פרסום בלוחות דרושים דיגיטליים
לוחות הדרושים הדיגיטליים תפסו תאוצה רבה בשנים האחרונות. אחת הסיבות לכך הינה שבלוחות הדרושים ניתן לבצע חיפוש חכם. בעוד שבחיפוש במדור הדרושים בעיתונים צריך לעבור על המודעות אחת אחת, בלוחות הדרושים הדיגיטליים ניתן להשתמש במנוע החיפוש של האתרים על מנת שהאתר יציג בפנינו רק את המודעות הרלוונטיות לנו כאשר אלו מסווגות לפי תחום, אזור ועוד. מכיוון שכיום מרביתם של מחפשי העבודה ייפנו בשלב כזה או אחר גם ללוחות הדרושים הדיגיטליים, חברות השמה וחברות פרטיות רבות מפרסמות את מודעות הדרושים שלהן בלוחות אלו.
הקשיים שבגיוס עובדים באינטרנט
מהסיבה שהפרסום באינטרנט באתרי דרושים מאפשר הגעה לזוגות עיניים רבות, ייתכן ולאחר הפרסום תוצפו בפניות רבות של מועמדים. מסיבה זו חברות רבות היום פונות לחברות השמה אשר משמשות גם כמקור סינון ראשוני למועמדים. בנוסף, חברות רבות היום מקיימות את הראיונות הראשונים למועמדים בטלפון או באמצעות סקייפ. כמו כן ישנן חברות אשר מבקשות לקבל מהמועמדים ביחד עם קורות החיים גם סרטון בו הם מספרים על עצמם על מנת להבין יותר טוב את המועמד.