הוצאת דיבה ברשתות החברתיות – מקרה ירין שרף

הוצאת דיבה ברשתות החברתיות – מקרה ירין שרף

הוצאת דיבה, שיימינג ברשתות ולשון הרע

קודם כל חשוב להבין שהמונח ״הוצאת דיבה״ או ״שיימינג״ הם למעשה מונחים שמבטאים עבירות שנעשות בניגוד לחוק איסור לשון הרע. לשון הרע על פי החוק היא פרסום פוגעני שנעשה בעל פה, בכתב, בדפוס או בשידור אשר עלול לגרום לביזוי, השפלה, לעג, פגיעה במשרה, משלח יד או עסק. מדובר בעבירה שיכולה לגרור אחריה תביעה אזרחית כנגד המפרסם ובמקרים חמורים גם העמדה לדין פלילי.

הוצאת דיבה ברשתות החברתיות

הוצאת דיבה ושיימינג בפלטפורמות החברתיות, כדוגמת פייסבוק, וואטסאפ וטיקטוק  היא תופעה נפוצה ומוכרת שבשנים האחרונות הלכה ותפסה תאוצה רבה. מכיוון שהרשת החברתית נהנית מקהל משתמשים רחב, כל אדם יכול לפתוח בה פרופיל משתמש ולעיתים גם ליהנות מאנונימיות עקב שימוש בפרופיל פיקטיבי, הרי שהקלות הבלתי נסבלת שבה אפשר לפגוע ולבזות משתמשים אחרים, בין אם באמצעות פוסט פוגעני או סרטון מעליב, גורמת למבול של תביעות הנוגעות לחוק איסור לשון הרע ופעם אחר פעם בתי המשפט נאלצים להכריע בתביעות אלו תוך הפעלת ביקורת שיפוטית ובמטרה ליצור ריסון של תופעת ״בריונות המקלדת״ באמצעות הטלת סנקציות כספיות שמטרתן להרתיע. לדוגמא

ניתן לאחרונה פסק דין תקדימי בבית המשפט העליון שקבע הלכה חדשה לפיה ״שיתוף״ (share) של פוסט בפייסבוק שתוכנו מהווה לשון הרע מקים עילת תביעה גם כנגד משתף הפוסט וגם אם לא הוא זה שכתב אותו. ההיגיון מצוי בכך שפעולת השיתוף מרחיבה את פרסום הפוסט ואת מעגל החשיפה שלו ולכן גם למשתף יש חלק בהוצאת הדיבה.

הוצאת דיבה ברשתות החברתיות – מקרה ירין שרף

זמן מה לפני שהתפוצצה פרשת ירין שרף, הוגשה לבית המשפט תביעה כנגדו מטעם הפעילה החברתית מאיה לי לוי וזאת בעקבות מס׳ סרטוני טיק טוק שפורסמו על ידו כנגדה, בתגובה לביקורת שהשמיעה עליו קודם לכן כשהגיבה לסרטון שפרסם, כאשר בסרטונים אלו ירין שרף לכאורה מוציא את דיבתה באמצעות שימוש בביטויים פוגעניים ומבזים, שאליהם נחשפו אנשים רבים שנמצאים ברשימת העוקבים שלו. בפסק הדין קיבלה התובעת סך כולל של 200,000 ש״ח כאשר פסק הדין ניתן בהעדר הגנה, זאת אומרת ששרף לא התגונן מפני התביעה ולמעשה בית המשפט קיבל אותה במעמד צד אחד. המקרה הזה ורבים אחרים כמותו, ממחישים את כוחם של הנפגעים מתופעת ״בריונות המקלדת״, כאשר הם מממשים את זכותם לתבוע את העלבון והפגיעה שנגרמו להם בבית המשפט וטוב שכך.

תביעת לשון הרע – מה יוצא מזה

במסגרת תביעת שיימינג ברשת החברתית ניתן להגיש תביעה אזרחית ללא הוכחת נזק ולקבל פיצוי עד לגובה של 70,000 ש״ח וכפול מכך ככל שיוכח שהמפרסם ביצע את הפרסום בכוונה לפגוע. אם אתם סבורים שנפגעתם משיימינג ברשת החברתית או אם פרסמתם משהו ועתה דורשים מכם פיצוי, הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו, המוביל בתביעות מסוג זה ובעל ניסיון רב בתביעות שיימינג ברשתות החברתיות ונשמח לתת לכם ייעוץ פרטני.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך לבחור מקדם אתרים על פי מרקטפרו
כיום, כל בעל עסק וכל אדם שיש לו אתר אינטרנט פעיל (או לא פעיל) יודע עד כמה החשיבות של קידום האתר שלו הינה...
קרא עוד »
נוב 23, 2018
מיתוג עסקים – איך עושים את זה נכון?
ביצוע מיתוג עסקים זהו דבר שניתן לעשות בהצלחה רבה וזאת אם יודעים כיצד לגשת לעניין. על מנת שתוכלו להשיג...
קרא עוד »
מאי 22, 2021
סרטוני אנימציה לעסקים – תועלת שיווקית מוכחת
דעו לכם כי סרטוני אנימציה לעסקים הם בעלי תועלת שיווקית מוכחת ויש להם כוח להניע את העסק שלכם קדימה אל...
קרא עוד »
דצמ 15, 2021